Judecătoria Drobeta Turnu Severin a amânat pentru data de 3 iulie procesul în care se judecă cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general interimar, Bogdan Licu, prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată.

Pe rolul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin s-a judecat astăzi, 27 iunie, dosarul 6333/225/2019 privind cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general interimar, Bogdan Licu, prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată.

Judecătorul a amânat cauza pentru data de 3 iulie, dat fiind faptul că soții Săcărin, părinții adoptivi ai Sorinei, au depus la dosar o cerere reconvențională cu cinci minute înainte de începerea ședinței de judecată.

La proces au fost prezenți numai soții Șărămăt, asistenții maternali de la Baia de Aramă și avocatul acestora.

Avocatul familiei Șărămăt consideră că este un demers de rea credință gestul familiei Săcărin de a depune această cerere reconvențională cu cinci minute înainte de  începerea ședinței de judecată:

” Ceea ce pot să vă spun este că soții Săcărin cunoșteau introducerea acestei acțiuni încă din ziua de luni, adică acum patru zile. Supărător este faptul că deși știau de această acțiune de patru zile care îi viza în mod direct, în principala pe fiica lor Săcărin Sorina, au ales varianta ca în cursul zilei de astăzi, cu cinci minute înainte de a începe ședința de judecată să trimită la dosarul cauzei o cerere reconvențională.

Consider că este un demers de rea credință întrucât puteau să trimită această cerere reconvențională cel târziu marți pentru a putea și celelalte părți în dosar să ia cunoștință de ea. Au trimis-o cu cinci minute înainte de începerea ședinței de judecată pe fax, cu toate că aveau obligația de a o pune în atâtea exemplare câte părți sunt la dosar și însoțită de înscrisurile pe care se bazează. Nu au timbrat, raportat la obligația de timbrare a cererii reconvenționale, astfel că instanța de judecată a fost pusă în imposibilitate obiectivă de a proceda la soluționarea cauzei astăzi”.

Avocatul Victor Dumitrică mai explică și ceea ce solicită soții Săcărin, părinții care au adoptat-o pe Sorina, în cererea reconvențională:

”Dumnealor cer ca în situația în care se va admite solicitarea domnului procuror general, pârâții și celelalte părți în dosar să fie obligate la plata sumelor de bani pe care dumnealor le cheltuiesc ca să stea aici în țară și pe care le pierd prin faptul că nu sunt în America, adică salarii neîncasate, bilete de avion pe care probabil și le-au achiziționat și costul zilnic al lor și al celor trei copii în România pentru fiecare zi. Au susținut această cerere, dar nu au nici un înscris în spate, ori ceea ce nu se probează nu poate fi admis de instanță”.

Tot astăzi, Tribunalul Mehedinți și-a declinat competența către Curtea de Apel Craiova în ceea ce privește cererea de strămutare formulată de soții Săcărin privind judecarea cererii de ordonanţă preşedinţială.

Articolul precedentSTRĂMUTAREA CERUTĂ DE FAMILIA ADOPTIVĂ A SORINEI, DECLINATĂ CĂTRE CURTEA DE APEL CRAIOVA
Articolul următorNouă cetăţeni turci și două călăuze, prinși la Svinița în timp ce traversau ilegal Dunărea cu o barcă