Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi desfăşoară, sub coordonarea Inspecţiei Muncii, controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul Campaniei naţionale de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice.

Campania naţională se desfăşoară în perioada 02.12.2019 – 08.01.2020.

”Această acţiune este motivată, pe de o parte, de evenimente grave petrecute în anii anteriori, în tară şi străinătate, soldate cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozitele de articole pirotehnice, ce au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite, iar pe de altă parte, de faptul că în perioada sărbătorilor se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Mehedinți.

Acţiunea constă în efectuarea de controale tematice la operatori economici autorizaţi – de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice pe raza judeţului Mehedinţi, respectiv comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1.

”Din verificările efectuate până în prezent a rezultat faptul că operatorii economici controlaţi păstrează condiţiile iniţiale de autorizare şi respectă prevederile legale în domeniu. Articolele pirotehnice comercializate sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română”, se mai arată în același comunicat. Pentru deficienţele constate la un angajator economic controlat  a fost aplicată o sancţiune contravenţională.

 

Articolul precedent„Vin colindătorii, cum veneau odată!”, tradiţionalul concert de colinde al Corului Kinonia
Articolul următorColegiul Național Traian, iluminat arhitectural