În fiecare an, în preajma Sfintelor Sărbători, Corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei susţine tradiţionalul concert de colinde pentru sufletele credincioşilor severineni.

Concertul intitulat „Vin colindătorii, cum veneau odată!” a avut loc în seara zilei de 18 decembrie, începând cu ora 18.00, în Sala Mare a Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.

Repertoriul a cuprins colinde bizantine, colinde româneşti armonizate, colinde tradiţionale culese din zona de nord a judeţului Mehedinţi şi mult îndrăgitele colinde din Ardeal.

Alături de corul Kinonia a cântat şi Raisa Maria Bulf de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani.

Publicul, dar în special micii ascultători, a avut parte de o frumoasă surpriză pregătită de membrii corului şi anume obiceiul jocului caprei care este întâlnit în perioada sărbătorilor de iarnă. Concertul a avut şi un scop caritabil. Cei prezenţi au donat pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer, din judeţul Mehedinţi, care au nevoie de susţinere financiară pentru diverse nevoi determinate de această necruţătoare boală!

 

Articolul precedentCe program au de sărbători Centrele de Relații cu Clienții CEZ Vânzare
Articolul următorSunt verificați agenții economici din Mehedinți care vând ori desfășoară operațiuni cu obiecte pirotehnice