SUSPICIUNE DE PESTĂ PORCINĂ, ÎN MEHEDINȚI, LA GÂRLA MARE

Suspiciune de pestă porcină în localitatea mehedințeană Gârla Mare. Medicii veterinari din zonă și populația au alertat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți, după ce într-o fostă fermă de suine au fost descoperite cadavrele a 5 porci. Autoritățile au luat probe, urmând să se aștepte rezultatul analizelor.

Locuitorii comunei mehedințene Gârla Mare au intrat serios în panică astăzi de dimineață. Asta după ce la o fostă fermă de suine de pe vremea CAP-ului, acum dezafectată, au fost descoperite cinci cadavre de porcine. În zona, numită de localnici „La Porcărie”, autoritățile sanitare veterinare s-au deplasat de urgență pentru a preleva probe. Aflat la fața locului, directorul DSVSA Mehedinți a făcut precizări.

În cursul dimineții am primit un telefon de la Primăria Gârla Mare și ne-am deplasat cu specialiștii DSVSA la fața locului. Am constata cinci cadavre de suine de la care urmează să prelevăm probe. Cadavrele vor fi îngropate, organele acestora vor fi trimise către laboratorul de la Craiova, iar de la celelalte porcine din incintă se vor preleva probe de sânge și trimise la analiză. Așteptăm buletinul de analize pentru a stabili concret, a declarat directorul DSVSA Mehedinți, Ionuț Mari.

În mod normal, până când nu va exista un rezultat concret al analizelor, autoritățile nu confirmă existența pestei porcine africane. De la toate cele cinci cadavre de porcine au fost prelevate organele interne, iar de la ceilalți porci găsiți în incintă s-au luat probe de sânge. DSVSA face apel la calm până la confirmarea sau infirmarea vreunui focar de pestă porcină africană la Gârla Mare.

Articolul precedentÎncepe cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Medieval al Cetăţii Severinului
Articolul următorFOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ CONFIRMAT, ÎN MEHEDINȚI