Echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bâcleş a obţinut locul I la etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale destinate serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care s-a desfăşurat în perioada 11-12 iulie 2019, în municipiul Caransebeş.

În cadrul competiţiei regionale s-au întrecut 14 echipaje reprezentative – şapte ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi şapte ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, din judeţele: Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.

După parcurgerea celor trei probe practice: „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4×100 de metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”, echipajul S.V.S.U. Bâcleş a demonstrat că deţine abilităţile şi deprinderile necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, reuşind să urce pe prima treaptă a podiumului, calificându-se astfel la etapa naţională.

”Pompierii militari mehedinţeni apreciază implicarea şi pregătirea de care dau dovadă pompierii voluntari, nu numai în cadrul întrecerilor, dar mai ales în desfăşurarea misiunilor în sprijinul semenilor, ei fiind primi care merg la locul evenimentelor, atunci când situaţiile de urgenţă afectează viaţa sau bunurile cetăţenilor din zona lor de competenţă şi intervin pentru protejarea vieţii şi bunurilor acestora, până la sosirea pompierilor profesionişti”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Drobeta.

 

Articolul precedentMănăstirea Baia de Aramă își va prăznui cel de-al doilea hram
Articolul următorPatru proiecte europene câștigate de Primăria Drobeta Turnu Severin