Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au descoperit, ascunse în remorca unui autocamion condus de un cetăţean sârb, cantitatea de 110.697 pachete cu ţigări, în valoare de 1.328.364 lei, pe care bărbatul intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

În data de 7 mai a.c., la ora 10.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul sârb C.N., în vârstă de 51 de ani, la volanul unui autocamion cu remorcă marca Scania, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, paleți cu vată minerală şi cărămidă, din Serbia pentru o societate comercială din România.

”Cu ocazia controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat faptul că remorca nu avea aplicat sigiliu vamal, iar în interiorul acesteia au descoperit, ascunse prin metoda „capac”, mai multe cutii de carton ce conţineau ţigări fără timbru fiscal”, spune Corina Moraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți.

Persoana în cauză şi ansamblul auto au fost preluate de către polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, în vederea inventarierii încărcăturii, dosar instrumentat sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat.

În continuarea cercetărilor, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, începând cu ora 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară și patru mandate de percheziție auto. În urma percheziției unuia dintre autoturisme, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor suma de 190.835 euro și 10.000 de lei, iar proprietarul acestuia, un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, din Drobeta Turnu Severin a fost adus cu mandat la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea totală de 110.697 pachete cu ţigări, diverse mărci. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 1.328.364 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți.

În cauză, cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cei doi bărbaţi, cetăţeanul sârb și cetățeanul român, au fost reținuţi pentru 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentFocar de pestă porcină africană într-o fermă de porci din Mehedinți
Articolul următor32 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în ultimele 24 de ore