Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea unui incendiu, salvarea unui animal, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier, dar și pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 22 de misiuni, 14 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ și autospecialelor destinate transportului de persoane, iar opt pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină.

De asemenea, pompierii mehedințeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu manifestat la o casă de locuit, dar și pentru împiedicarea izbucnirii altor două incendii, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni.

Joi dimineața, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din comuna Tâmna, sat Bărzuica. Pompierii au intervenit prompt pentru localizarea și stingerea incendiului care a cuprins bucătăria și a degradat acoperișul casei și camera învecinată, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga locuință. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea unui sistem de gătit defect.

Suprasolicitarea instalației electrice și folosirea aparatelor electrice nesupravegheate, cu defecțiuni, puteau produce pagube însemnate proprietarilor unor locuințe din Drobeta Turnu Severin, dar și din localitatea Cerneți, dacă fumul provenit de la acestea nu ar fi fost observat la timp și anunțat la 112. Intervenția promptă a pompierilor mehedințeni a împiedicat producerea unor incendii, care pot provoca adevărate tragedii, nu numai pierderi materiale.

Articolul precedentVIDEO TIR încărcat cu țigări de contrabandă, depistat de polițiștii de frontieră în Vama Porțile de Fier I
Articolul următorPandemia de coronavirus nu a afectat lucrările de modernizare a infrastructurii într-o comună din Mehedinți