Un banal control în trafic, efectuat de polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, pe DN 6, a scos la iveală un transport suspect de porcine. Aparent, situația părea normală, doar că pe crotalii s-a descoperit că porcii veneau direct din focarul de pestă porcină de la Bihor.

Șoferul autoutilitarei oprite în trafic este un bărbat de 35 ani, din comuna Melinești, județul Dolj și avea în mașină un număr de 40 porcine, animale pentru care nu poseda niciun fel de documente de proveniență sau transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 600 lei, iar animalele au fost predate în custodie Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți, în vederea continuării verificărilor. Autoritatea nu precizat până la acest moment dacă porcii pot fi purtători de pestă porcină, dar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost sesizat că porcii veneau direct din focarul de pestă porcină de la Bihor. S-a decis sacrificarea și îngroparea animalelor!

Articolul precedentÎn Mehedinți se construiește în draci. Cu cât a crescut numărul de autorizații
Articolul următorMănăstirea Vodiţa își serbează sâmbătă hramul