Patru turiști din Râmnicu Vâlcea au fost căutați pe munte după ce s-au pierdut din cauza ceții. Turiștii s-au aventurat neechipați în Munţii Făgăraş și au fost găsiti de salvamontişti în ultima clipă.

La solicitarea Jandarmeriei Montane, Salvamont Argeș a alertat patru salvatori montani de la formația Nucșoara, care să-i ajute pe cei doi jandarmi montani de la postul Arefu.
 
Cei patru turiști se despărțiseră și au fost găsiți în zone diferite.

„I-am gasit epuizati, destul de speriati, aproape în hipotermie. I-am adus în siguranță”, au declarat reprezentanții Salvamont

În urmă cu doar o zi, salvatorii montani au avut alte 5 intervenții, cu turişti epuizaţi sau răniţi. În niciunul dintre cazuri, aceştia nu aveau echipament adecvat traseului.

În curând o campanie pentru informarea corectă va fi organizată de echipele de salvare. Pentru că amatorii de drumeții se rătăcesc tot mai des, nu se informează despre traseu și nu se echipează corespunzător, salvatorii vor să inițieze o campanie în care să le atragă atenția asupra regulilor de siguranță pe munte.

„Vom începe o campanie de de prevenirea accidentelor ce se va încheia pe 1 august”- Sabin Cornoiu, preşedintele Salvamont România

Salvamontișii trag un semnal de alarmă și spun că echipamentul corespunzător și pregătirea înainte de un traseu montan nu trebuie ignorate sub nicio formă.

 

 

Articolul precedentRealitatea PLUS continuă dezvăluirile incendiare despre Guvernul Cîțu
Articolul următorUn nou concept de mașină propus de un tânăr român