Sâmbătă seară a venit confirmarea că unul dintre pacienții internați în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, un bărbat în vârstă de 50 de ani, este infectat cu virusul COVID-19.

Pacientul a venit în data de 26 martie, în stare gravă, și a fost internat la secția de terapie intensivă. Aproximativ 20 de cadre medicale au intrat în contact cu pacientul.

Bărbatul nu a fost testat inițial întrucât nu s-a încadrat în simptomatologia pentru Coronavirus comunicată de Ministerul Sănătății. Directorul de îngrijiri medicale, Elena Boloi, spune că personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență a luat toate măsurile de echipare și izolare în conformitate cu suspecții de Coronavirus. Medicii i-au recoltat probe pentru testul de gripă și după ce acesta a ieșit negativ, s-a făcut și testarea pentru COVID-19 care a ieșit pozitivă.

Pacientul a fost transferat aseară la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a declarat sâmbătă seară că situația a fost gestionată cu maximă responsabilitate încă de la internatea pacientului.

“Conform protocolului, se va testa imediat întreg personalul medical cu care a intrat în contact pacientul, chiar dacă medicii, asistentele și infirmierele au purtat echipament de protecție atât în Unitatea de Primiri Urgențe, cât și în ATI. S-a luat măsura ca personalul DSP să facă recoltarea la domiciliul fiecărui angajat pentru a evita contactul cu alte persoane din spital.
Totodată, cei care au intrat în contact cu pacientul se vor autoizola la domiciliu sau pot folosi locația pusă la dispoziție de Consiliul Județean Mehedinți pentru această situație.

Va fi de asemenea, testat și personalul de pe ambulanța care l-a transportat pe bărbat la Spital, urmând ca reprezentanții DSP să continue ancheta epidemiologică.

Fac în continuare apel la calm și încredere că situația este gestionată cu maximă responsabilitate, așa cum a procedat personalul medical încă de la internarea pacientului!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Articolul precedent„Scrisoare din viitor”
Articolul următorUn nou lot de echipamente de protecție a ajuns în Mehedinți