UN FALS GROSOLAN: ORȘOVEANUL CARE S-ATREZIT FĂRĂ VOIE DUȘMANUL CONSILIULUI LOCAL, DEMONTEAZĂ FALSUL

În urmă cu zece zile, realitateademehedinti.net dezvăluia surpriză de proporții trăită de un orșovean. Acesta s-a trezit cu un document, venit prin curier, în baza căruia ar fi solicitat dizolvarea Consiliului Local Orșova. După ce a depus plângere la Prefectură, surpriza s-a dovedit și mai mare. A primit de la instituție falsa petiție, iar când a văzut-o s-a crucit. Documentul, scris agramat, poartă o semnătură falsificată grosolan. Vă prezentăm dovada falsului, dar și declarația bietului om.

Ascultați declarația lui Nichescu mai jos:

Pe 15 noiembrie 2018, orșoveanul Vasile Nelu Nichescu se trezea la ușă cu un poștaș care îi înmâna o scrisoare oficială. Nu era una oarecare, ci una ce venea taman de la Instituția Prefectului Mehedinți. Prin adresa nr. 10.587 din 15 noiembrie 2018, secretarul municipiului, Marian Boțilă, era înștiințat că trebuie să ia act de sesizarea domnului Nichescu și să verifice dacă se întrunesc condițiile acesteia. Firesc, adresa se trimitea, spre știință, și presupusului petent. Acum, uimirea lui Nichescu este una și mai mare! După ce a cerut Instituției Prefectului petiția buclucașă și a primit-o, tot prin poștă, orșoveanul s-a trezit în fața unei depeșe scrise agramat, în total dispreț față de limba română și cu o semnătură mâzgălită grosolan. El crede că hârtia a plecat din Primăria Orșova și a fost semnată de cineva obișnuit să avizeze documente.

Uimire: cerea fără să știe dizolvarea Consiliului Local

Concret, Vasile Nichescu se trezea, pe la jumătatea lunii noiembrie, amestecat, fără voia lui, într-o cauză administrativă destul de delicată. Sub semnătura lui, se făcuse o solicitare de dizolvare a Consiliului Local Orșova. În sprijinul solicitărilor, petentul invoca art. 55 alin. 2) din Legea 215/2001, republicată, Legea administrației publice locale, mai exact dizolvarea Consiliului Local. Știindu-se nevinovat, Vasile Nichescu a cerut oficial Instituției Prefectului o copie a falsei sesizări pentru a se putea adresa organelor de cercetare penală. Și a primit-o!

Un document scris agramat

Culmea culmilor! Instituția Prefectului i-a trimis lui Vasile Nichescu documentele solicitate, mai exact petiția și plicul cu care fusese expediată. Ele fuseseră trimise de la Oficiul Poștal Orșova pe data de 10 octombrie 2018. Când le-a studiat, omul a avut un șoc! S-a văzut pus în fașa unei sesizări, scrise la calculator, dar plină de greșeli de explimare și gramaticale. Cu alte cuvinte, indirect, omul s-a trezit și jignit că ar fi un agramat.

„(…) cu tot respectful, conform prerogativelor  ce le aveți, prin natura funcției de reprezentant al Guvernului în teritoriu, (…) vă rog să verificați ca la Orșova consiliul local nu s-a întrunit în ședințe ordinare mai mult de trei luni consecutive(…). Așa cum a-ți făcut și în mandatul trecut, vă rog să acționați (…). Doar dvs. Dacă ve-ți proceda conform legii, cum a-și mai făcut, ve-ți salva orașul.”, scrie în sesizarea cea agramată.

Orșoveanul se va adresa Parchetului

Supărat foc pentru toată situația în care a fost atras, fără voia lui, orșoveanul a declarat că se va adresa organelor de cercetare penală, dar și DNA și DIICOT. El deja bănuiește pe cineva din Primăria Orșova, chiar din Executivul Primăriei.

„Am primit răspunsul de la domnul prefect, am văzut că era făcută într-o zi în care eram plecat din Orșova. Când am citit-o am constatat că e scrisă agramat, semnătura e falsă, are de fapt un A, de la AVIZAT, care arată că persoana ce a făcut-o este una cu responabilitatea avizării actelor, nu a avut curajul să o facă în numele lui. Voi pune plângere la Parchet. Voi cere un punct de vedere și de la Poșta Română”, spune Vasile Nichescu.

Orșoveanul mai spune că va cere și înregistrările de pe camerele de supraveghere de la Oficiul Poștei Române din Orșova, dar și fila din registrul în care s-a înregistrat trimiterea, pentru a afla cine a pus de fapt scrisoarea la poștă.

 

Articolul precedentTAXELE ȘI IMPOZITELE LOCALE NU SE MĂRESC LA SEVERIN
Articolul următorUn profesor din Mehedinți trimite o scrisoare deschisă ministrului Educației