Un important primar PSD din Mehedinți face campanie pentru Klaus Iohannis

 

Zvonul care circula de mai multă vreme în lumea politică locală, acela că primarul PSD Constantin Trușcă de la Șimian, cea mai mare comună din Mehedinți, va trece la PNL, s-a confirmat. Primarul apare în poze alături de președintele PNL Mehedinți și de alți liberali din județ într-o acțiune de campanie care s-a desfășurat  sâmbătă în comuna Isverna.

Constantin Trușcă conduce cea mai mare comună din Mehedinți, iar voturile aduse de acesta au cântărit mult la procentul bun pe care PSD l-a scos în județ la ultimele alegeri electorale.

Chiar dacă lucrurile păreau că s-au liniștit în PSD  după episodul din ianuarie a.c. când Trușcă a fost sancționat alături de alți doi primarfi în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv al PSD Mehedinți, în fapt primarul de la Șimian nu a trecut peste această ofensă. Atunci a fost demis din funcția de președinte al organizației locale, prin votul celor peste 100 de membri PSD prezenți la ședință.
„Cu siguranță, vor trebui să țină pasul cu partidul. Domnul Trușcă e un om minunat, dar trebuie să țină domnul Trușcă pasul cu PSD Mehedinți, nu PSD Mehedinți cu domnul Trușcă! Asta e valabil în fiecare organizație județeană. Restul au rămas în sală s-au discutat lucrui importante, acum toată lumea ne așteaptă la masa, colegial. Unde sper să vină și domnul Trușcă și cei doi care au părăsit sala, dacă vor să fie în acestă echipă! Ușile PSD sunt deschise pentru oameni care gândesc ca noi, fac ca noi, care merg până la capăt, care lasă orgoliile și interesele personale de o parte, în această miză uriașă”, declara la acea vreme Codrin Ștefănescu.

Era de notorietate faptul că de mai multă vreme Constantin Trușcă și ceilalți doi primari sancționați de la Bîcleș și Gogoșu erau într-un conflict deschis cu președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu..

La începutul lunii august 2018, mai mulţi primari social-democraţi, dar şi un parlamentar PSD, Vlad Bontea, au trimis o petiţie la conducerea centrală a partidului, în care îi reproşau lui Aladin Georgescu faptul că nu se consultă cu organizaţia atunci când ia decizii, dar şi că activitatea sa în fruntea Consiliului Judeţean Mehedinţi este foarte slabă. Printre semnatarii petiţiei s-au numărat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, primarul comunei Şimian (cea mai mare comună din Mehedinţi), Constantin Truşcă, dar şi alţi primari din comunele Jiana, Bîcleş, Rogova, Vînjuleţ, exact oamenii care au adus cele mai multe voturi pentru PSD Mehedinţi la ultimele alegeri.

Articolul precedentSPITALUL DIN VÂNJU MARE AR PUTEA FI REDESCHIS
Articolul următorStatistică oficială: Peste 500 de condamnați eliberați în urma recursului compensatoriu au recidivat în ultimii doi ani