UN NOU MINISTRU MEHEDINȚEAN: VIRGIL POPESCU

Deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Daniel Popescu a fost nominalizat pe lista de miniștri a Cabinetului Ludovic Orban. Dacă noul Guvern va trece de votul Parlamentului, Popescu va conduce Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Județul Mehedinți continuă să rămână o adevărată sursă de demnitari ai statului român, indiferent de culoarea politică a Guvernelor care s-au format în ultimele trei decenii. Cea mai nouă nominalizare de pe aceste meleaguri este deputatul PNL Virgil Daniel Popescu.

Deputatul mehedințean va ocupa funcția de ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, dacă acest cabinet, cu 16 portofolii, al premierului desemnat Ludovic Orban, va trece de votul de învestitură.

„Am acceptat provocarea de a face parte din viitorul Guvern PNL. Mă voi strădui să mă ridic la nivelul așteptărilor, să fiu în slujba cetățenilor. Este o onoare și o mare responsabilitate. Împreună vom reuși!”, a consemnat, la scurt timp după publicarea listei Guvernului, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

16 ministere

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a prezentat lista Guvernului, în ședința Biroului Politic Național al PNL. Guvernul are un vicepremier – Raluca Turcan și 16 ministere.

Ministerul Finanțelor Publice – Florin Cîţu
Ministerul Afacerilor Interne – Ion Marcel Vela
Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu
Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
Ministerul Lucărilor Publice, Dezvoltării și Administrației – Ion Ștefan
Ministerul Apărării – Nicolae Ionel Ciucă
Ministerul Sănătății – Victor Costache
Ministerul Educației și Cercetării – Monica Cristina Anisie
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Virgil Popescu
Ministerul Muncii – Violeta Alexandru
Ministerul Mediului – Costel Alexe
Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor – Lucian Bode
Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș
Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu
Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe

Virgil Popescu este vicepreședinte al PNL, dar și vicepreședinte al Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, poziție din care s-a remarcat cu foarte multe propuneri în domeniul energiei. În ultimii 30 de ani, foarte mulți mehedințeni au ocupat funcții de miniștri. Printre aceștia îi amintim pe Ecaterina Andronescu, Mihai Fifor, Mihai Stănișoară sau Petre Daea.

Articolul precedentSITUAȚIE BIZARĂ ÎN MEHEDINȚI: MAI MULTE AFACERI NOI, ȘI MAI MULTE RADIATE
Articolul următorPeste 500 locuri de muncă vacante în Mehedinți