Parcul Tineretului din Drobeta Turnu Severin va fi iluminat, în curând, cu corpuri fotovoltaice. Viceprimarul Daniel Cîrjan a anunțat că se lucrează deja la documentația pentru punerea în practică a acestui proiect.

În această perioadă se elaborează documentația pentru realizarea primului sistem de iluminat cu corpuri fotovoltaice din Drobeta Turnu Severin în Parcul Tineretului de la biserica de carton. Se vor monta 16 stâlpi metalici cu înalțime de 4 m iar corpurile de iluminat vor fi dotate cu panouri fotovoltaice dar și cu aparate de iluminat LED iar principiul este că se folosește energia solară stocată în bateriile fotovoltaice și apoi intră automat sistemul de alimentare clasic cu energie electrică”, a precizat Daniel Cîrjan.

Viceprimarul mai spune că prin acest sistem de iluminat se vor reduce anual costurile cu aproximativ 40%.

Economia la bugetul primăriei este semnificativă având în vedere că se reduc anual costurile cu aproximativ 40%. Proiectul pe care l-am prezentat va debuta efectiv atunci când se termină documentațiile tehnice, termenul finalizare a lucrărilor fiind vara aceasta”, a mai spus vicele.

 

Articolul precedentPESTE 4.000 DE ELEVI AU SIMULAT EVALUAREA NAȚIONALĂ ÎN MEHEDINȚI
Articolul următorITM Mehedinți anunță controale la companiile care se ocupă cu instalațiile de îmbuteliere a GPL