Pompierul mehedinţean, plutonier Lepădatu Ionuț, a reprezentat cu succes ţara noastră, la “Cupa Mondială de Culturism şi Fitness”, care s-a desfăşurat, în perioada 24-25 noiembrie, la Cluj-Napoca, unde au participat peste 180 de sportivi din peste 20 de ţări.

Mehedinţeanul a fost medaliat cu aur la categoria Men`s Physique – 173 cm, reuşind să ocupe şi locul al II-lea în clasamentul OPEN. Prin obţinerea acestui ultim rezultat, Ionuţ şi-a împlinit visul de a deveni sportiv profesionist, fapt ce i-a deschis noi orizonturi, oferindu-i posibilitatea participării la competiţiile internaţionale, unde se va alătura elitelor acestui sport.

Pompierul și-a început cariera în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al Județului Mehedinți în anul 2010. Datorită performanțelor sportive deosebite a fost selectat pentru a face parte din lotul sportiv al inspectoratului. Înzestrat cu un puternic spirit competitiv, susținut de o pregătire asiduă, nici rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Prin participările la concursurile profesioniste ale pompierilor, munca lui a fost încununată de succese, pompierul obținând încă din primul an rezultate fruntașe, atât la probele de echipă, cât și la cele individuale.  Anual, a reușit să se mențină pe podium, câştigând numeroase cupe și medalii, printre care aur la probele: Scara de fereastră, Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, Pista cu obstacole și altele.

Începând cu anul 2012, timpul petrecut în sala de forță l-a făcut să îndrăgească fitnessul care a devenit un hobby pentru el. De anul acesta, pasiunea pentru acest sport l-a făcut pe Ionuț să își dorească mai mult, să atingă un alt nivel, și anume să devină sportiv profesionist.

Înarmat cu ambiție și determinare, pompierul a participat în luna aprilie a acestui an la prima sa competiție de fitness Campionatul Naţional de Culturism si Fitness din cadrul Federatiei Romane de Culturism si Fitness, unde a reușit să obțină locul 2, loc care i-a adus calificarea la faza națională.

Odată cu calificarea, antrenamentele au devenit mai intense, iar pregătirea mai riguroasă, motivat fiind de îndeplinirea unui vis, acela de a deveni campion național. Această dorință s-a concretizat la începutul lunii septembrie, când Ionuț a reușit să obțină titlul de campion național  la Campionatul Naţional de Seniori Culturism si Fitness, care s-a desfăşurat la Arad, categoria Men`s Physique – 173 cm.

Nu a încetat să viseze și, în aceeaşi lună, la competiţia sportivă Tiger Classic – Diamond Cup Romania, ce s-a desfăşurat la Bucureşti, unde au participat concurenţi din mai multe ţări, a reușit să urce, din nou, pe podium, obținând medalia de aur pentru Romania la categoria Men`s Physique – 173 cm.

Ionuț ne-a dezvăluit și secretul succesului său: bucuria de a fi tatăl unui băiețel de doar un an, căruia dorește să-i creeze motivația necesară pentru sport și un stil de viață sănătos, dar și pentru ca acesta să aibă cu ce se mândri, când va crește.

Articolul precedent4.234 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mehedinți
Articolul următorPLANTARE DE POMI, DE AMPLOARE, LA SEVERIN