Guinness World Records a decernat titlul de cel mai longeviv bărbat din lume prahoveanului Dumitru Comănescu. Recunoașterea oficială vine la un an de la decesul bărbatului. 

Prahoveanul a înregistrat recordul de longevitate pe 28 mai 2020, dată la care a fost considerat cel mai în vârstă bărbat din lume. Certificatul prin care i s-a conferit titlul de cel mai longeviv bărbat din lume din 2020 a fost transmis familiei la un an de la moartea acestuia.

Dumitru Comănescu s-a născut în Provița de Jos. A fost inginer agronom, iar despre secretul longevității sale, povestea că a fost dragostea familiei, a soției, fiilor și nepoților.

Dumitru Comănescu, cel mai longeviv bărbat al planetei, a încetat din viață la 111 ani și 231 zile.

În ultimele sale zile de viață, prahoveanul Dumitru Comănescu a fost decorat de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriarhală, cel mai înalt ordin al Bisericii Ortodoxe Române, pentru mireni.

Sofia Alexandrescu, strănepoata lui Dumitru Comănescu, a anunțat la un an de la moartea acestuia. Sofia a lansat, totodată, mulțumiri tuturor celor care l-au cunoscut pe Dumitru Comănescu.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentLucrări la ambulatoriul de specialitate al spitalului județean Severin
Articolul următorPercheziţii miercuri dimineaţă în judeţul Mehedinţi