VEȘTI BUNE DIN CONSILIUL LOCAL DROBETA TURNU SEVERIN

Consilierii locali ai municipiului Drobeta Turnu Severin au aprobat astăzi mai multe proiecte de interes pentru severineni. Cele mai importante fac referire la acordarea de burse pentru elevi, prețul gigacaloriei și scutirea de majorări la impozitele locale, în anumite condiții.

O ședință ordinară de Consiliul Local Severin, cu peste 40 de puncte pe ordinea de zi, a avut loc în ultima zi a lunii octombrie. Câteva din proiectele aprobate vin cu vești foarte bune pentru severineni. Spre exemplu, a fost aprobat prețul la gigacalorie pentru cei care sunt racordați la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice. Prețul a rămas la fel ca și cel de anul trecut, adică 292 de lei/gigacalorie.

Consiliul Local a mai votat pentru acordarea de burse pentru elevii din municipiu. Gestul vine ca urmare a preocupării administrației locale pentru educație. Un alt proiect educațional aprobat se numește „EDUCAȚIE PENTRU VIITOR”. Prin intermediul acestuia, toți preșcolarii vor putea face gratuit un curs opțional de limbă străină.

Tot în ședința ordinară a Consiliului Local s-a deschis calea către un proiect european, prin care Primăria poate acorda 15 burse, 8 în valoare de 100.000 de euro și 7 în valoare de 85.000 de euro, pentru cei care vor să înființeze întreprinderi sociale.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare s-au aflat 44 de proiecte de hotărâre, dar ședința a durat circa o jumătate de oră, semn că în forul legislativ local mai există încă un consens între PSD și PNL

Articolul precedentBărbat reținut 24 de ore pentru violență domestică
Articolul următorPRIMĂRIA SEVERIN ARE MILĂ PENTRU DATORNICI