Viceprimarul Daniel Cîrjan declară război spărgătorilor de semințe din oraș. Cei care nu respectă curățenia și aruncă coji de semințe la întâmplare riscă să plătească o amendă de până la 2.500 de lei. 

Curățenia în oraș este o responsabilitate a Primăriei, însă menținerea ei este o responsabilitate comună. Odată cu încălzirea vremii, întotdeauna apar persoane care, fie în parcuri, sau pe băncile de pe domeniul public, aruncă pe jos cojile de semințe.  Sau altfel spus, odată cu ghioceii, apar în zonele publice și semințele de floarea soarelui sau de dovleac (mai exact cojile semințelor de floarea soarelui sau de dovleac). Apar așa-zișii „ spărgătorilor de semințe” care împânzesc tot orașul, parcurile și băncile din parcuri, cu coji de semințe aruncate pe jos. Asta trebuie să înceteze odată și odată”, a declarat Daniel Cîrjan.

Viceprimarul și consilierii liberali au depus un proiect de hotărâre în acest sens, care prevede majorarea cuantumului amenzilor pentru cei care sunt prinși că fac mizerie în spațiile publice.

Alături de consilierii locali liberali am inițiat un proiect de hotărâre care prevede majorarea cuantumului amenzilor pentru murdărirea domeniului public, în special cu semințe de dovleac sau de floarea soarelui. În prezent amenda este cuprinsă între 500-1000 lei și noi propunem majorarea acesteia, astfel încât să fie cuprinsă între 1500 lei – 2500 lei. Ca o noutate, propunem și introducerea posibilității de a se aplica avertisment însoțit de curățirea zonei care a fost murdărită.  Cu alte cuvinte, ai aruncat coji de semințe pe jos, faci curat după tine”, a mai spus Daniel Cîrjan.

 

Articolul precedentDeputatul PNL Virgil Popescu: „Induce în mediul de afaceri o frică de investiții în România”
Articolul următorȘcoli din arealul Parcului Natural Porțile de Fier înscrise în proiectul “Școli prietenoase cu natura”