Societatea Ornitologică Română (SOR)  a lansat în anul 2016 un proiect inedit și frumos: Școli prietenoase cu natura, anunță Parcul Natural Porțile de Fier pe Pagina oficială de Facebook.

Prin acest gen de proiecte, pe lângă beneficiul adus faunei urbane, se face și o educație naturalistică prin implicarea directă a elevilor: realizarea de hrănitori, alimentarea lor, urmărirea acestora pe timpul iernii, realizarea de cuiburi artificiale, urmărirea de-a lungul timpului a acestora pentru a observa succesul populării lor.

În arealul Parcului Natural Porțile de Fier, s-au înscris două școli în acest proiect, cu entuziasm și curiozitate: Școala Gimnazială Pamfil Șeicaru, din Orșova (coordonatori prof. Giotina Valeria, prof. Rascu Mihaela și bibliotecar – documentarist Chilom Camelia) și Școala Gimnazială Atanasie Cojocaru, din Pojejena (coordonator Rujitsa Stancovici).

Prin acest proiect  organizatorii și-au propus să încurajeze fiecare proprietar de grădină și fiecare profesor sau elev să își împartă spatiul cu speciile urbanizate și chiar să le ajute prin câteva acțiuni simple precum amplasarea unui cuib artificial, a unei adăpători sau hrănirea păsărilor în timpul iernii.

 

 

 

Articolul precedentViceprimarul Daniel Cîrjan: Amenzi usturătoare pentru „spărgătorii de semințe”
Articolul următorSUTE DE PEȘTI MORȚI DESCOPERIȚI PE DUNĂRE, LA MEHEDINȚI