Viceprimarul Daniel Cîrjan alături de consilierii liberali a inițiat un proiect de hotărâre cu scopul de a facilita legătura dintre administrația locală și companiile care au nevoie de angajați, având în vedere că s-a modificat Legea 416/2001, prin care se restricționează accesul la ajutorul social. Cei care refuză un loc de muncă riscă să rămână fără ajutorul social.

Alături de consilierii locali am inițiat un proiect de hotărâre privind stimularea identificării unui loc de muncă pentru titularii de ajutor social din municipiul Drobeta Turnu Severin (hotărârea anti-lene). Legea 416/2001 s-a modificat în sensul în care refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social. De asemenea, noile modificări legislative dau competențe autorităților locale în sensul de a pune la dispoziția societăților comerciale, în baza solicitării acestora, persoane titulare de ajutor social pentru desfășurarea de activități sezoniere. Având în vedere modificările legii, proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat prevede, pe de o parte, un control mai strict al respectării condițiilor de acordare a ajutorului social, iar pe de altă parte, punerea în permanență la dispoziția instituțiilor abilitate și a societăților comerciale cu locuri de muncă vacante a persoanelor titulare de ajutor social care sunt apte de muncă”, a declarat viceprimarul Severinului.

Daniel Cîrjan mai anunță că proiectul prevede ca anchetele sociale se vor efectua la interval de 3 luni sau ori de câte ori este nevoie.

”Dacă nu se mai îndeplinesc condițiile, ajutorul social trebuie să înceteze. Mai mult, Direcția de Asistență Socială va transmite lunar către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mehedinți situația centralizatoare cu calificarea profesională, conform cursurilor absolvite, a tuturor titularilor de ajutor social și a persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social.  Această situație va transmisă din 3 în 3 luni sau ori de câte ori este nevoie și către Camera de Comerț Industrie și Agricultură Mehedinți, către confederațiile patronale constituite la nivelul municipiului, precum și către societățile comerciale cu locuri de muncă vacante participante la ultimul Târg al locurilor de muncă organizat de AJOFM Mehedinți”, a mai precizat viceprimarul.

Dacă hotărârea va fi adoptată de Consiliul Local pe site-ul oficial al Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin va fi introdusă o secțiune care va conține situația centralizatoare cu calificarea profesională, conform cursurilor absolvite, a tuturor titularilor de ajutor social și a persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social care va fi actualizată la interval de 3 luni sau ori de câte ori este nevoie.

 

 

Articolul precedentBERCEA MONDIAL A FOST ELIBERAT
Articolul următorCe presupune munca de dispecer la ISU Drobeta