Ninsori în România. Ciclonul care a lovit țara a adus ninsori, care vor continua și în weekend. Este așteptat un strat de zăpadă de 15 centimetri.

Țară se află, la această oră sub incidența unei avertizări cod galben de ninsori, polei și viscol, valabilă pentru jumătate din țară. 

VIDEO

https://fb.watch/ijh8gCSOL7/

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și MunIcipiul București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei.

Un nou strat de zăpadă se va depune și în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, acolo unde vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.
Pe alocuri vor fi depuneri de polei în sud-est și centru.

Astăzi, la ora 10:00 a intrat în vigoare o nouă avertizare meteorologică, care va fi valabilă până sâmbătă, 28 ianuarie, ora 22 00.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp. 

Sunt așteptate ninsori în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, unde vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea. 

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. 

 

Articolul precedentNinge în mai multe județe. O alunecare de teren a închis un drum național
Articolul următorUrmărire ca în filme pe străzi. Ce ascundea