Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta maestrului Willy Büchler, aduce, pentru al zecelea an consecutiv, fascinaţia muzicii autentice vieneze în România. Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii Teodor Costescu pe 12 decembrie 2018 începând cu ora 19:30.

Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă, pentru al zecelea an consecutiv în România, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Măiestria desăvârșită a artiștilor Orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internațional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar și interesul deosebit manifestat de public, au făcut ca toate spectacolele susținute în România să fie, an de an, sold out.

Strauss Festival Orchestra Vienna deține de 40 de ani supremația între ansamblurile vieneze de același gen. Fondată de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului în rândurile ei cei mai de seamă muzicieni. Recunoscuți pe plan internațional pentru virtuozitatea și măiestria lor, câștigând deopotrivă admirația publicului și a criticilor, artiștii sunt considerați ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice.

Spectacolul „Vienna Classic Christmas”, susținut de Strauss Festival Orchestra, sub bagheta maestrului Willy Büchler, este un magnific concert de Crăciun care pregătește auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză.

Strălucirea Orchestrei vieneze va fi completată în acest an de o prezență interpretativă remarcabilă: soprana Irina Iordachescu. Cunoscută publicului meloman național și internațional ca o solistă de excepție, soprana Irina Iordachescu a dat viață marilor eroine ale operei. S-a născut la București, într-o familie de artiști, tatăl său fiind baritonul Dan Iordachescu. Palmaresul său cuprinde premii importante la Concursuri Naționale și Internaționale, inclusiv Premiul ”Iosif Sava” oferit de către Radiodifuziunea Română.

Spectacolul autentic vienez va aduce spectatorilor români o premieră care va completa tabloul fabulos al Vienei Imperiale – grația corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală, cu o coregrafie semnată de celebra balerină, Raffaela Pegani, o artistă cu o carieră îndelungată împreună cu Strauss Festival Orchestra Vienna.

Evenimentul face parte din Programul național cultural “Artă contra Drog” 2018, proiect derulat de Centrul Internațional și pentru Drepturile Omului – CIADO România și Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film „Dracula”.

Articolul precedentDEZINTERES PENTRU PAJIȘTI, ÎN MEHEDINȚI
Articolul următorPatru minori au furat porțile metalice de la un teren de fotbal