În luna septembrie, în mod tradițional, se sărbătorește Ziua Cooperării Europene. În fiecare an, programele Interreg din toată Europa organizează evenimente pentru a celebra cooperarea la frontierele interne și externe ale Uniunii Europene.

În anii precedenți acest eveniment festiv a fost organizat atât în România: Timișoara, Reșița, Drobeta Turnu Severin, Oravița, cât și în Serbia, la Vârșeț, Veliko Gradiste și Kikinda.  Anul acesta comunitățile noastre se vor întâlni la Zrenjanin.

Evenimentul va debuta vineri, 20 septembrie 2019, de la ora 17:30 ora locală, în Zrenjanin, Serbia, la Centrul Cultural Zrenjanin,  cu proiecția unor filme documentare interesante din România și Serbia. Mai exact, de la ora 18.00, reprezentând România, va fi proiectat  documentarul Chuck Norris vs. Comunism (2015) regizat de Ilinca Călugăreanu, iar de la 20.00, documentarul Nana (2018), în regia lui Miladin Colakovic. Va fi prezentă și Irina Margareta Nistor (România), unul dintre personajele principale ale documentarului românesc, care va fi disponibilă în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri pentru a vorbi despre experiențele sale.

Începând cu ora 17:30, organizatorii vor proiecta în holul Centrului Cultural Zrenjanin filme generate în cadrul proiectelor finanțate în cadrul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Ziua Cooperării Europene este o inițiativă de comunicare care are loc în țările Uniunii Europene și în țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care are ca scop promovarea colaborării dintre comunitățile locale din zonele de frontieră într-un mod unic.

Ziua Cooperării Europene este organizată în cadrul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia de către Secretariatul Comun al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara în parteneriat cu Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România) și Autoritatea Națională (Ministerul Integrării Europene din Serbia), cu sprijinul Centrului Cultural Zrenjanin și al Municipalității Zrenjanin.

 

 

Articolul precedentO bătrână snopită în bătaie de fiul său
Articolul următorDAN BARNA A ÎNTÂRZIAT DOUĂ ORE DE LA ÎNTÂLNIREA CU SEVERINENII