Voluntarii de la Round Table 2 Drobeta strâng cadouri pentru copii

Dacă  în anii trecuți Round Table 2 Drobeta a sprijinit acțiunea prietenilor din Masa Rotundă Germană doar ajutându-i să distribuie pachetele cu cadouri copiilor din Mehedinți în preajma Crăciunului, anul acesta a decis să susțină acțiunea lor demarând o acțiune proprie de strângere de cadouri în Severin. 

”Nu vom ajunge niciodată la numărul de cadouri aduse de ei și o acțiune atât de amplă cum este a lor depășește resursele noastre, dar considerăm că este momentul să încercăm să ne ajutăm și singuri. Până la urmă, pregătirea unui cadou, cu gândul la un copil care își dorește de ziua lui o păpușă, iaurt și banane este pentru noi înșine un moment de dăruire”, spun organizatorii.

La această acțiune s-au alăturat cluburile Cercetașii României, Lions Severin și Leo Club Drobeta.

”E simplu: într-o cutie de carton pune hăinuțe, alimente neperisabile, jucării, rechizite sau obiecte de igienă personală, iar apoi împachetează totul, specificând vârsta și sexul copilului căruia îi este destinat cadoul. Termenul limită este 27 noiembrie, iar cadourile pot fi aduse la Kripton Club Pub&Grill, la Brutaria Mariucai, sau ne puteți contacta și vor fi preluate de către voluntarii noștri”, spune cei de la Leo Club Drobeta.

Peste 10.000 de copiii din judeţul Mehedinţi primesc în fiecare an cadouri din Germania. Este o acţiune umanitară care datează încă din 2001 şi se datorează organizaţiilor Masa Rotundă şi Cercul Doamnelor.

Pachetele sunt oferite de copiii din Germania, care răspund cu mare entuziasm apelului lansat de cele două organizaţii, în felul acesta fiind educaţi încă din copilărie în spiritul de a dărui, de a oferi o mână de ajutor semenilor.

Fiecare copil din Germania pregăteşte un pachet corespunzător grupei lui de vârstă, cu jucării, dulciuri, hăinuţe, rechizite. Cadourile împachetate sunt aduse în centre de depozitare în Germania, de acolo membrii organizaţiilor Masa Rotundă şi Cercul Doamnelor le ambalează în cutii, le etichetează pe grupe de vârstă şi apoi se ocupă de transportul lor pentru a le aduce în România.

Articolul precedentTrei ambulanțe noi SMURD au intrat în dotarea ISU Mehedinți
Articolul următorPrefectul de Mehedinți și-a luat la revedere de la membrii Colegiului Prefectural