Directorul executiv al ANM – Elena Mateescu a vorbit, la Realitatea PLUS, despre fenomenele extreme marcate de codul roșu, precum furtuna care a făcut prăpăd în Capitală, marți.

„Observăm în fiecare an recorduri. S-a întâmplat și în această vară și primăvară. Este al doilea cod roșu de vreme severă imediată emis pentru Capitală. Au fost cantități semnificative de precipitații.

Să ne obisnuim cu astfel de evenimente. Atenționarile și avertizările de vreme severă imediată sunt în creștrere de la un an la altul. Am emis peste 170 de avetizări de tip nowcasting. Aceste fenomene devin din ce în ce mai obișnuite și se confirmă și creșterea fenomenelor neobișnuite, fenomene cu caracter torențial, asociate cu vijelii sau căderi de grindină”, a spus directorul executiv al ANM – Elena Mateescu.

Referitor la domul de căldură care amenință Europa, meteorologul a spus: „Este posibil să consemnăm după 19-20 iunie și primul val de căldură cu temperaturi severe, mai mari de 35 grade”.

Articolul precedentHurbert Thuma, șeful Consiliului Județean Ilfov care controlează primari și aduce bani
Articolul următorProteste în benzinării! Șoferii au alimentat de un leu în Oradea, iar în Pitești au blocat accesul la pompe