Avertizări de Cod galben de vreme severă, până astăzi la prânz. Printre județele vizate se numără Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Argeș.

Un Cod galben este în vigoare de miercuri până joi ora 12:00. Au fost anunțate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă.

Va ploua pe arii extinse și pe treptele de relief mai joase din jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 10…20 l/mp.

O altă alertă meteo Cod galben a intrat în vigoare joi la ora 6:00, până la ora 12:00. Începând din dimineața zilei de joi (11 februarie) în vestul și nord-vestul țării au fost ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.

Codul galben a vizat județele:

Satu Mare,
Maramureș,
Sălaj,
Bistrița-Năsăud,
Mureș,
Argeș,
Vâlcea,
Mehedinți,
Sibiu,
Alba,
Cluj,
Bihor,
Arad,
Timiș,
Caraș Severin,
Hunedoara.

Și tot începând de joi, ora 12:00, până vineri ora 12:00, vremea se va răci brusc și accentuat în toată țara.

Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților.

 

Articolul precedentDiana Șoșoacă a rămas fără sprijin politic din partea AUR pentru indisciplină. Un alt parlamentar a fost EXCLUS – Explicațiile conducerii AUR
Articolul următorDezvăluiri despre premierul Florin Cîțu și Lucian Isar la Culisele Statului Paralel