Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare, judeţul Mehedinţi, au depistat în zona de competenţă zece cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra ilegal în România din Serbia.

Ieri, în jurul orei 12.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în localitatea Pristol, în dreptul km fluvial 845,9, a fost descoperit un grup format din zece cetăţeni străini.

Imediat, persoanele respective au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic.

„În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan şi Bangladesh, zece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de unul dintre cetăţenii afgani. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă, cu intenţia de a ajunge în ţări din Vestul Europei la rudele acestora”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

 

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentIncendiu la o cisternă pe A1 București-Pitești
Articolul următorCOVID-19, cifrele zilei. Câţi români s-au infectat, în ultimele 24 de ore