20 de milioane de lei, fonduri europene, pentru centrele de asistență socială ale DGASPC Severin.

Patru dintre centrele de asistență socială ale DGASPC din Severin, Mehedinți, vor fi modernizate cu fonduri europene alocate în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Este vorba despre Complexul de servicii sociale pentru copii din municipiul Drobeta-Turnu Severin, unitate pentru care s-a semnat deja contractul de finanțare, Centrul multifuncțional situat în strada Crișan, Centrul Maternal “Sfânta Ana”, Centru de Minori Gura Văii, cu o valoare totală de 20 milioane lei.

Clădirea are o vechime de peste 65 de ani, iar până acum s-au făcut doar lucrări de întreținere întrucât bugetul Direcției nu putea susține o reabilitare completă.

În cadrul proiectului care va fi implementat în parteneriat cu Consiliul Județean Mehedinți, vor fi refăcute fațadele pentru realizarea izolației termice, se vor înlocui instalațiile electrice și sanitare, se vor reface tencuielile degradate, șarpanta, se va înlocui tâmplăria și se vor reface trotuarele degradate. 

Se vor monta panouri solare pentru încălzirea apei și producerea de curent electric dar și stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice.

Președintele Consiliului Județean Aladin Georgescu a fost prezent alături de directorul general, Adrian Bidilici pe șantier.

 „Am alocat fonduri pentru întocmirea documentației și vom acoperi din bugetul județului cheltuielile neeligibile.
Mă bucur că la DGASPC există această preocupare pentru atragerea fondurilor europene și sper să elaboreze astfel de proiecte în continuare!”- a declarat Aladin Georgescu.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentLucrări de refacere la Spitalul Județean de Urgență din Severin
Articolul următorCARACATIȚA de pe piața deșeurilor. Cum să faci 230.000 de euro pe lună, cu o pârloagă de pământ, timp de 13 ani, fără să miști un deget. Afacerile dubioase ale patronului EUROCONSTRUCT