Astăzi, 14 octombrie, în Parcul ”General Dragalina” din Drobeta Turnu Severin, a fost dezvelit bustul lui Corneliu Coposu, operă a sculptorului Ioan Mercea.

Evenimentul a fost precedat de un simpozion la Palatul Culturii ”Teodor Costescu”, unde au fost prezenți fostul președinte al României – Emil Constantinescu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin – Marius Screciu, membrii asociațiilor de deținuți politici și deportați în Bărăgan din Mehedinți, Caraș Severin și Timiș. Invitat special a fost Nicolae Ciurică, singurul partizan în viață din România.

”Este pentru mine o emoție puternică să fiu astăzi aici la dezvelirea unui monument al lui Corneliu Coposu. Pentru mine Corneliu Coposu a însemnat foarte mult, a fost un destin care ne-a unit și care m-a făcut o dată în plus să înțeleg că este important să-ți transformi destinul într-o misiune și sunt mândru că am reușit să continui idealurile lui Corneliu Coposu. Mai mult decât transpunerea în piatră sau în metal a trăsăturilor unui om care înseamnă mult pentru cei care l-au cunoscut aceste statui înseamnă transpunerea în piatră u unui ideal, a unor mari valori morale, a ceea ce înseamnă valorile dreptății, cinstei și mai ales a patriotismului. Corneliu Coposu a trebuit să facă față celei mai cumplite represiunii comuniste care a încercat să înlăture toate tradițiile neamului nostru pentru a construi omul nou, comunist”, a spus Emil Constantinescu.

”Este o onoare și bucurie pentru noi ca și comunitate să găzduim un astfel de eveniment. Într-o societate în care compromisul este din ce în ce mai mare, Corneliu Coposu, Seniorul cum îl numește poporul român, rămâne un reper moral, un model pentru noi toți. Este obligatoriu să cinstim memoria celor care s-au jertfit în anii de început ai comunismului, cei care pentru binele acestei țări, pentru continuarea valorilor și tradițiilor românești, au fost închiși în temnițele comuniste, au fost omorâți. Este un gest de reparație morală ca bustul lui Corneliu Coposu să fie aici, să fie amplasat în centrul orașului Drobeta Turnu Severin. Mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse”, a spus primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Cu această ocazie a avut loc și lansarea cărților „Mărturiile lui Nicolae Ciurică, ultimul partizan în viață” și „Fruntașii generației Marii Uniri, martirizați de regimul comunist”.

Articolul precedentLa Turnu Severin se dezveleşte astăzi bustul lui Corneliu Coposu
Articolul următorMarfă contrafăcută, confiscată de polițiștii de frontieră mehedințeni