Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinți, al treilea mare angajator din judeţ, a rămas fără bani pentru salarii pe ultimele luni ale anului.

Deși, anul trecut s-au bucurat când au văzut salariile mărite, în unele cazuri aproape dublate, cei 725 de angajați ai DGASPC Mehedinți au ajuns acum la fundul sacului. Când au băgat cardurile în bancomate, pe 10 septembrie a.c., au realizat că nu li s-a virat niciun leu. Este a doua oară în ultimele luni când se întâmplă să nu își primească salariile la timp.

Dacă luna trecută, oficialii din DGASPC  Mehedinți spuneau că salariile nu s-au virat la timp „din cauza unor deficiențe ale sistemului informatic”, acum Direcția pentru Protecția Copilului Mehedinți așteaptă fondurile necesare de la Guvern.

 „Când a fost aprobat bugetul inițial, acestea au fost fondurile prevăzute, dar în câteva zile se rezolvă. Dacă nu se alocă fondurile în ședința de Guvern de săptămâna aceasta, se va găsi o soluție la nivelul Consiliului Județean. Se lucrează la o rectificare, Consiliul Județean zilele acestea, nu știu exact când, va avea o ședință și suntem prevăzuți și noi cu niște bani”, spune directorul executiv Valentin Croitoru.

 Potrivit grilei de salarizare, directorul executiv al DGASPC Mehedinți primește un salariu de bază de 7.287 de lei și un spor de condiții vătămătoare de 1.093 de lei. Un consilier I superior încasează un salariu de 5.082 de lei și un spor de 762 de lei, iar un șef de serviciu – 6.626 de lei cu un spor de 994 de lei.

Cheltuielile pentru activităţile desfăşurate de D.G.A.S.P.C. în vederea îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin se finanţează din bugetul local al judeţului şi bugetul de stat.

Articolul precedentPNL și PMP Mehedinți și-au dat mâna peste județ: “STOPSD”
Articolul următorINCREDIBILA IPOCRIZIE A UNEI DEPUTATE DE MEHEDINȚI