AUTORITĂȚILE DIN MEHEDINȚI AU ÎNCEPUT SĂ LUCREZE LA VIA TRANSILVANICA

Autoritățile locale din Mehediní fac primii pași către implementarea proiectului VIA TRANSILVANICA. Programul își propune amenajarea unui drum, pe frumoasele poteci ale țării, care va porni de la Drobeta-Turnu Severin și va ajunge până la Putna. Întrunirea convocată la sediul Instituției Prefectului Mehedinți, a reunit reprezentanți ai Consiliului Județean, ai primăriilor implicate, dar și parteneri privați.

 

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. Este primul circuit care își propune să încurajeze mersul pe jos și drumețiile. Proiectul VIA TRANSILVANICA, drum ce va va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna lui Ștefan cel Mare. Județul Mehedinți este o veriga importantă a acestui proiect îndrăzneț. Practic, punctul de plecare al traseului de aproximativ 950 kilometri este municipiul Drobeta Turnu Severin, unde în urmă cu 153 de ani, Regele Carol I a sosit cu vaporul pe Dunăre şi a păşit, pentru prima oară, pe pământ românesc.

La întâlnire au participat prefectul Nicolae Drăghiea, primarii din Drobeta Turnu Severin și cei ai localităților din zona de nord a județului Mehedinți, conducerea Geoparcului Platoul Mehedinți, a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară și a Direcției Silvice Mehedinți, tocmai în ideea stabilirii detaliilor pentru definitivarea traseului „Via Transilvanica”, pe teritoriul județului Mehedinți. Traseul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs.

„În perioada următoare vom stabili traseul exact pe teritoriul județului Mehedinți și vom face toate demersurile pentru ca el să poată fi străbătut pe jos sau cu bicicleta, nefiind vorba despre un traseu de-a lungul drumurilor județene sau naționale, ci despre o potecă marcată cu borne kilometrice și indicatoare”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

“Via Transilvanica” este un proiect al Asociației Tășuleasa Social care leagă zece județe din țară în vederea promovării istoriei, frumuseților naturii și culturii românești.

Articolul precedentVernisaj la Palatul Culturii “Teodor Costescu”: „Centenarul Marii Uniri în Oltenia”
Articolul următorAMINTIRILE UNUI ORȘOVEAN DE LA MITINGUL PSD DIN 2018