Severinenii nu s-au înghesuit până la această oră să vină la secțiile de votare. Membrii secțiilor de votare sunt consternați de prezența atât de slabă și pun asta pe seama faptului că referendumul se întinde pe două zile, astfel că probabil mulți alegători preferă să vină la vot în ultima zi.

Sâmbătă, la ora 11,00, în Turnu Severin, vremea frumoasă i-a scos pe severineni din casă, dar nu ca să meargă la secțiile de votare, ci la cumpărături, la piață ori la hipermarketuri. Și Târgul Veterani, o locație foarte căutată la sfârșit de săptămână, era plin de cumpărători, semn că nimeni nu și-a lăsat preocupările curente pentru a participa la vot.

În cartierul Kiseleff, bătea vântul prin secțiile de votare. În Colegiul Tehnic Domnul Tudor, unde s-au amenajat patru secții de votare, era atât de pustiu că dacă n-ai fi observat prezența polițiștilor de frontieră care asigură paza, n-ai fi zis că este zi de votare. Pe rând, am intrat în fiecare secție de votare din colegiu, dar peste tot aceeași prezență extrem de slabă. La secția nr. 27, din cei 905 alegători înscriși pe liste, se prezentaseră la vot la ora 11,00 doar 20 de persoane. La secția nr. 28, din 1.138 de alegători, doar 30 de persoane veniseră să-și exercite votul la referendumul pentru schimbarea Constituției pentru redefinirea familiei. Aceeași situație și la secția nr. 29, unde din 1.295 de alegători se prezentaseră doar 21 de severineni. La fel și la secția nr. 30: din 1.321 de alegători veniseră la vot 15 persoane.

„Am venit să votez pentru că sunt prea multe prostii. De aia, am venit să votez. Trebuie să mergem pe ce s-a pomenit de când e lumea”, ne-a spus  Bojinca Maria Frida, o doamnă pensionar din Turnu Severin, care a votat la una din secțiile de votare din Colegiul „Domnul Tudor”. De altfel, toí cei care veniseră la vot până la ora 11,00 erau persoane în vârstă.

„Niciun tânăr până acum la vot, doar pensionari au venit să voteze. Nu vin oamenii la vot, nu îi interesează acest referendum ori poate lasă asta pentru mâine, nu îmi dau seama. Prima persoană a venit la ora 9,00, ori de regulă imediat cum deschideam se și prezentau primii votanți”, spune un membru dintr-o secție de votare.

Și la școala generală nr. 6 din același cartier era pustiu la ora 11,00. Pe coridorul unde sunt amenajate patru secții de votare se aflau doar membrii secțiilor de votare. În secția nr. 34, prima de pe coridor, veniseră la vot 25 de persoane din 1.279 de alegători. La fel și la secția de votare  nr. 37, dintr-un total de 1.267 de alegători se prezentaseră la vot același număr de persoane.

Prezența la vot, la ora 10:00, comunicată de Biroul Electoral Județean era de doar 1,24 la sută.

Doar 2.902 alegători din cei 233.809 înscriși pe listele electorale permanente la nivelul județului Mehedinți, s-au prezentat la urne.

 

Articolul precedentAMBULANȚA MEHEDINȚI LOVITĂ DE DEZINFORMARE GRAVĂ
Articolul următorMEHEDINȚI: ÎN 11 SECȚII DE VOTARE NU A VENIT NIMENI LA VOT