Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinți a hotărât să nu mai prelungească măsura de carantină zonală pentru municipiul Drobeta Turnu Severin. Având în vedere evoluția ratei de infectare cu virusul SARS CoV -2 la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin, care este într-un trend descendent, orașul iese din carantină la ora 20 00.

”Fac, din nou, un apel la responsabilitate din partea severinenilor, a mehedințenilor și a operatorilor economici pentru că, doar printr-un efort comun, vom reuși să limităm răspândirea virusului SARS-CoV-2. Structurile MAI vor continua activitățile de verificare  a modului în care se respectă măsurile  dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”- Cristinel Pavel, prefectul județului Mehedinți.

 „De la 200 de cazuri de îmbolnăvire pe zi, câte erau, în momentul instituirii măsurii carantinei, s-a ajuns la 80 pe zi. În felul acesta, s-a mai luat din presiunea care era exercitată în sistemul medical din județ. Văd că, în alte părți, crește numărul infectaților. La Drobeta Turnu-Severin, rata incidenței a ajuns la 10.01 la mia de locuitori, în timp ce, la intrarea în carantină, rata era de 12 la mia de locuitori. Localitățile (comunele învecinate) din preajma Severinului au intrat mai târziu în carantină și acest aspect a condus, automat, la mențiunea ridicată a ratei incidenței, pentru că în aceste comune, au fost organizate evenimente private și cu 600 de persoane – iar multe dintre aceste persoane erau din Drobeta Turnu-Severin. Încet, prin măsuri ferme, vom scăpa de această problemă” a declarar primarul din Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

Începând cu data de 01.11.2021, ora 20:00, la nivelul unității administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin se vor aplica măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

 

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentROMÂNIA ÎN REALITATE – Invitat IONUȚ PURICA
Articolul următorNicolae Ciucă: „Îmi voi depune mandatul de premier”