În urmă cu 11 ani, sublocotenentul Drăghici Lucian păşea cu hotărâre într-o instituţie care avea să-i pună în valoare calitatea de om şi să îi descopere noi valenţe.

Timp de doi ani, s-a pregătit intens reuşind să acumuleze suficiente cunoştinţe, care au constituit o bază solidă pentru operaţionalizarea Serviciului SMURD la nivelul judeţului Mehedinţi, devenind astfel coordonatorul salvatorilor.

Acestora a reuşit să le insufle că precizia, curajul şi coordonarea sunt atribute esenţiale în misiunile de salvare, oferindu-le şansa de a cunoaşte pe deplin sentimentul datoriei îndeplinite, acea stare care îţi dă certitudinea că ai făcut tot ce depindea de tine pentru a proteja viaţa.

Voluntarilor ISU Mehedinţi a încercat să le transmită sentimentul solidarităţii, dragostea pentru semeni, pregătindu-i pentru situaţiile în care pot deveni îngerii păzitori ai unor persoane care riscă să piardă tot, însă o secundă le poate reda bucuria de a trăi – şansa unui nou început.

“Are credinţa că, prin implicarea activă în viaţa comunităţii, putem schimba atitudini, iar puterea exemplului este cea mai expresivă dovadă”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Drobeta.

Sâmbătă, 13 octombrie a.c., aflându-se în timpul liber, împreună cu un prieten, a fost omul potrivit la locul potrivit. Pompierul se afla lângă un bloc, în care s-a produs o explozie a unei butelii, în urma căreia s-a iniţiat un incendiu. Auzind suflul exploziei şi văzând căzute pe asfalt bucăţi de geamuri, a conştientizat pericolul şi a urcat în apartamentul în care se manifesta incendiul. A acţionat prompt împiedicând propagarea focului la întregul apartament, după ce s-a asigurat că victima – o femeie în vârstă de circa 34 de ani, care a suferit arsuri la nivelul feţei şi braţelor, este în afara oricărui pericol.

 

 

Articolul precedentINSULA ADA-KALEH, AJUTATĂ DOAR ARTISTIC
Articolul următor20 de delegați cu drept de vot la primul congres al Pro România