DEFICIENȚE GRAVE ÎN GRĂDINIȚELE DIN MEHEDINȚI

Deficiențe grave în mai multe grădinițe cu program prelungit din municipiul Drobeta Turnu Severin! De la mobilier neconform și până la alimente expirate sau porții subdimensionate, asta au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului la grădinițe. Dezvăluirea a fost făcută de comisarul-șef al CJPC Mehedinți, Felix Manta (FOTO SUS).

Comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți, Felix Manta, a dezvăluit câteva nereguli grave descoperite în timpul unui control ce a vizat grădinițele din județul Mehedinți, în special cele cu program prelungit. Controlul a vizat atât mobilierul din sălile de clasă și sălile unde dorm micuții, locurile de joacă, dar, și mai grav, bucătăriile și calitatea alimentelor servite copiilor. Concluziile au fost, în cel puțin două dintre cazuri, uluitoare.

„În ceea ce privește mobilierul atât cel din sala de clasă, cât și cel folosit pentru odihna micuților nu era unul sigur pentru copii… Acesta prezenta muchii și colțuri ascuțite. Am găsit scăunele cu șuruburile ieșite în afară”, a precizat FELIX MANTA, comisar-șef CJPC Mehedinți.

În urma controlului, comisarii au dispus o serie de măsuri pe care, într-un termen cât mai scurt, trebuie îndeplinite, iar deficiențele remediate. În cel puțin două grădinițe, însă, s-au găsit alimente expirate și chiar un mediu cu o umiditate excesivă, propice dezvoltării de viruși și bacterii.

„Au fost grădinițe pe raza municipiului, unde am găsit alimente expirate. Din fericire nu sunt multe, sunt doar două! De asemenea am controlat spațiile de depozitare a alimentelor și în cele mai multe nu am găsit nici termomentru, nici umidomentru”, mai spune comisarul-șef al CJPC Mehedinți.

Comisarii de la protecția consumatorilor au mai avut parte și de alte surprize destul de neplăcute. Mai exact, la una dintre grădinițe, cei care pregăteau masa copiilor s-au gândit să umble cu ocaua mica sau, mai exact, să fure la omletă.

FELIX MANTA, comisar-șef CJPC Mehedinți: „La una din grădinițe am verificat și cantitatea și vreau să vă spun că bucățica aceea de omletă din porția unui copil trebuia să aibă 30 de grame, dar ea avea 8 grame. Copiii erau serviți în veselă de plastic, iar în plastic în momentul în care pui produse fierbinți, degajă substanțe care sunt toxice”.

Evident că s-au aplicat amenzile de cuviință, conform legii, și s-au stabilit măsuri urgente de remediere a deficiențelor. Din păcate, în multe din acest grădinițe părinții își lasă copiii pe mâini bune și au toată încrederea în cei care îi îngrijesc, fără a bănui ce pericole îi pot pândi în realitate.

Articolul precedent70 de ordine de protecție provizorii în primele 9 luni ale anului 2019
Articolul următorDeputatul PNL Virgil Popescu către președintele PSD Mehedinți: „Spitalul Județean Mehedinți nu este pușculița din care să vă plătiți ”datoriile”!”