IARNA FACE PRĂPĂD ȘI LA MEHEDINȚI. Trenuri blocate, accidente și mii de familii fără curent, drumuri blocate

NĂMEȚI DE PESTE UN METRU, DRUMURI ÎNCHISE, SATE FĂRĂ CURENT, BLOCAJE PE CALEA FERATĂ! Este imagine de coșmar a județului Mehedinți, încă de la primele ore ale zilei. Mai multe comune nu mai au nici curent, dar nici telefonie, iar pe drumurile județului se circulă foarte greu. Trenurile s-au blocat ore întregi pe viaductele dintre Gura Văii și Orșova, iar la Orșova un tren a stat mai bine de 8 ore. Un bărbat a ajuns în stare critică la spital și alte nouă persoane au trăit clipe de coșmar, în urma unui grav accident de circulație, în care au fost implicate trei autoturisme, tot în Mehedinți. (Urmăriți, în materialul VIDEO, declarații ale președintele CJ Mehedinți și ale unui primar dintr-o comună paralizată, Malovăț!)

Iarna grea, cu zăpadă abundentă și ninsori care nu se mai opresc, a îngrozit mehedințenii. În noaptea care a trecut, zăpada a făcut prăpăd pe drumuri, iar mai multe comune. cele mai semnificative fiind Malovăț și Șimian, au rămas fără curent electric, dar și fără telefonie fixa, mobilă și internet.

ACCIDENT CU TREI MAȘINI ȘI ZECE PERSOANE

Un bărbat a ajuns în stare critică la spital și alte nouă persoane au trăit clipe de coșmar, în urma unui grav accident de circulație, în care au fost implicate trei autoturisme, în Mehedinți. Tragedia s-a produs după ce mașina victimei s-a defectat și a chemat un prieten băut să-l tracteze. Pe carosabilul acoperit cu zăpadă, mașina tractată a derapat și s-a izbit violent de un microbuz ce circula din sens opus. După impact autoturismul tractat a zburat de pe șosea într-un șanț de pe marginea DN 56 A, iar șoferul acestuia suferit răni care mai târziu aveau să-i fie fatale.

Trenuri blocate

Pe calea ferată care leagă Drobeta Turnu Severin de Orșova au avut loc mai multe blocaje care au paralizat circulație. Mai mulți copaci au căzut pe șine și chiar au rupt cablurile de curent. După ora 14:00 nu mai existau trenuri oprite, dar încă din toiul nopții și până spre prânz, la Orșova, un tren cu 200 de persoane la bord a stat blocat în Gara Orșova. În jurul orei 10.30 lucrătorii de la CFR au reuşit să refacă linia de tensiune şi traficul a fost reluat. dar numai pentru jumătate de oră, pentru că în apropiere de Orşova, la ieşirea dintr-un tunel, un alt copac a căzut din nou pe linie.

Un tren a mers un kilometru și s-a oprit din nou

Trenul InterRegio 1695, ai cărui călători au aşteptat şapte ore în gara Orşova, a parcurs circa un kilometru, după care s-a oprit din nou. Călătorii au mai aşteptat alte două ore, până ce copacul a fost înlăturat. În jurul orei 12.46, garnitura s-a pus în mişcare, dar s-a oprit din nou după 5 minute de mers, în gara Valea Cernei, pentru că a apărut o a treia avarie la reţeaua electrică. Un alt blocaj a intervenit pe viaductele dintre Gura Văii și Orșova, datorită unui copac căzut peste șine și peste rețeaua de curent.

Mii de oameni fără curent electric

În comunele Șimian și Malovăț, în afară de drumurile blocate, mii de familii au avut parte și de ore întregi fără curent electric. Primarul comunei Malovăț, Ion Michescu, spune că de la 5 dimineața, circa 1.000 de familii din toate satele comunei nu mai aveau curent, telefon și internet. Și în câteva cartiere din Severin, lipsa curentului a persistat ore bune. Tot la Malovăț, pe drumurile dintre satele comunei se intervine neîncetat, dar ninsoarea și viscolul le dau mari bătăi de cap drumarilor.

„O avarie pe rețeaua de medie tensiune, care o alimentează pe cea de joasă tensiune, a lăsat fără curent toată comuna. Este vorba de circa 1.000 de familii rămase fără curent. Intervenim și la deszăpezire. Suntem de la 5 dimineața în teren, încercăm să deszăpezim satele, dar nu am reușit decât în două dintre ele. Nici telefonie nu avem, avem foarte multe cabluri rupte și căzute la pământ, este dezastru”, a declarat, telefonic, pentru realitateademehedinti.net, primarul comunei Malovăț, Ion Michescu.

Articolul precedentPartidul Național Liberal Mehedinți a făcut bilanțul activității pe anul 2018
Articolul următorMai multe localități din Mehedinți au rămas fără energie electrică