Scandal mare la Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin! Angajații au ieșit în stradă să scandeze împotriva ministrului Tudorel Toader și să ceară condiții mai bune de lucru, plata orelor suplimentare, eliminarea discriminării salariale. Salariaților din Mehedinți, li s-au alăturat colegi și din alte județe.

Oamenii au ieșit în stradă să își strige nemulțumirea față de condițiile de lucru și să își ceară drepturile salariale. Totodată, până în prezent, nu a fost aprobat statutul polițistului de penitenciar, fapt ce atrage alt val de nemulțumire printre salariați.

Alături de cei din mehedinți și-au strigat nemulțumirea și colegii din județe limitrofe, acolo unde se întâmplă exact ca la noi. Nemulțumirile există în întregul sistem al penitenciarelor din România, iar protestatarii spun că, în mod paradoxal, în unele situații, se ajunge că deținuții să aibă parte de condiții mai bune decât angajații de aici.

Nemulțumiri sunt și printre ceilalți polițișiti, ceea ar putea duce la proteste și în cadrul altor structuri. La nivel național, s-a anunțat deja intenția oficialilor de a schimba condițiile de organizare a protestelor, ceea ce ar putea duce la o reducere la tăcere a sindicaliștilor, prin lege.

„Protestăm pentru un condiții mai bune de lucru, pentru un buget mai bun, deoarece acesta a fost diminuat, în cei doi ani de mandat ai ministrului Tudorel Toader, cu aproape 65 la sută. Vrem să nu mai fim discriminați la nivel salarial pentru familia ocupațională din care facem parte, față de celelalte categorii cărora li se aplică legea unică de salarizare”, a declarat Mihai Bărbulescu (foto), președinte CARTEL ALFA MEHEDINȚI.

Articolul precedentISU Drobeta: Exerciţiu privind intervenţia în cazul unui accident de aviaţie civilă
Articolul următorLA MEHEDINȚI SE FAC PAȘI SPRE COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR