Incendiu puternic la Butoiești

Peste patru ore au luptat pompierii cu flăcările pentru a stinge un incendiu izbucnit în gospodăria unui cetățean din localitatea Răduțești, comuna Butoiești

Marţi după-amiază, patru echipaje de pompieri, dintre care trei din cadrul Staţiei Strehaia şi un echipaj din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexe gospodăreşti, în localitatea Răduţeşti, comuna Butoieşti. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la trei anexe gospodăreşti cu degajare mare de căldură şi fum.

Intervenția pentru localizarea și lichidarea tuturor focarelor a durat peste patru ore, pompierii  reuşind să împiedice propagarea incendiului la casa de locuit aflată în imediata apropiere. Totodată, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei, care a suferit arsuri minore la gleznă.

Deşi incendiul a fost stins de către pompieri în limitele găsite, flăcările au distrus anexele gospodăreşti, construite din paiantă, cu acoperiş din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 300 mp, precum şi materiale combustibile din interiorul acestora: circa 4 metri cubi lemn de foc, circa 300 de kg de cereale, un motor electric, materiale textile, documente personale, dar şi o sumă importantă de bani.

La finalul intervenției, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului: neasigurarea măsurilor specifice, în vederea preîntâmpinării producerii unui incendiu, în urma folosirii focului deschis pentru igienizare.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii ca urmare a folosirii focului pentru igienizare, pompierii atrag încă o dată atenţia că arderea se execută, în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi şi sub supraveghere permanentă. De asemenea, cetăţenii trebuie să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii şi să nu părăsească locul arderii până la stingerea totală a focului.

 

Articolul precedentMinistrul Economiei către președintele CJ Mehedinți: V-ați pierdut și simțul ridicolului?
Articolul următorPrefectul Cristinel Pavel și viceprimarul Daniel Cîrjan au verificat stadiul lucrărilor de pe bulevardul Tudor Vladimirescu