Parteneriat între Primăria Drobeta Turnu Severin, Liceul Tehnologic Domnul Tudor și Hidroelectrica S.A. pentru anul școlar 2020- 2021.

Instituția a încheiat un contract de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul dual.

Perioada va cuprinde admiterea elevilor, formarea profesională prin învățământul dual, inclusiv susținerea examenului final de certificare a calificării.

„Prin intermediul acestui parteneriat, se vor califica profesional 30 de elevi în specializările :
– electrician aparate și echipamente electrice și energetice – 15 elevi
– electromecanic utilaje și instalații industriale – 15 elevi

Mai mult, SC Hidroelectrica SA va asigura pentru cei 30 de elevi selectați o bursă lunară de 500 de lei pe timp de 10 luni și va asigura și stagiile de practică ale elevilor în cadrul instituției.

Primăria va asigura unității de învățământ cheltuielile materiale necesare pentru punerea în aplicare a acestui parteneriat, și anume cheltuieli de investiții, reparații capitale, cofinanțări pentriu proiecte europene.

Învățământul dual, foarte răspândit în Europa de vest, reprezintă modalitatea cea mai eficientă de a pregăti profesional tinerii și de a-i sprijini în tranziția de la școală la un loc de muncă.

În acest moment este mare nevoie de tineri calificați în meserii tehnice, motiv pentru care acest proiect este unul extrem de important pentru piața muncii din Drobeta Turnu Severin”- Daniel Cîrjan, viceprimar Drobeta Turnu Severin.

Articolul precedentSancțiune pentru un proprietar de animale din Izvorlău
Articolul următorȘase jucători de la Dinamo au fost depistați pozitiv cu COVID-19