Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți au aprobat luni, 24 februarie, Planul de măsuri pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu CORONAVIRUS – COVID 19 la nivelul judeţului Mehedinţi.

De asemenea, a fost aprobată folosirea spaţiilor destinate carantinării persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecţiei cu Coronavirus.

În funcţie de numărul persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecţiei, capacitatea de cazare poate fi extinsă.

În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I se utilizează un container aparținând Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, însă în condițiile în care capacitatea va fi depășită există și 2 spații cu cale de acces separată, cu grupuri sanitare proprii, în care se poate face izolarea persoanelor care prezintă simptomatologie până la sosirea ambulanței.

În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II se utilizează o clădire separată de restul spaţiilor, unde se desfăşoară activităţi specifice frontierei de stat, cu camere pentru izolare și grup sanitar. În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II există și un spațiu cu destinație cabinet medical.

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi va desfăşura zilnic cu personal calificat activităţi specifice în cele două puncte terestre de trecere a frontierei PF I, PF II şi Portul Drobeta Turnu Severin și va lua măsurile de specialitate care se impun. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi va monitoriza toate persoanele care au intrat în ţară din localităţile unde au fost dispuse măsuri de carantină din China/Italia, stabilind zilnic contact cu acestea în vederea identificării persoanelor simptomatice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi vor acorda sprijin conform competenţelor legale, atât în punctele de frontieră, cât şi pe timpul transportului către spaţiile de carantinare sau unităţile spitaliceşti.

Filiala Crucea Roşie Mehedinţi va pune la dispoziţia persoanelor carantinate sprijin cu cazarmament, alimente, produse de igienă şi alte produse necesare.

 

Articolul precedentVântul puternic a lăsat câteva localități din Mehedinți fără energie electrică
Articolul următorCod Roșu în Mehedinți: Copaci căzuți pe carosabil, acoperișuri smulse