Cea de- a doua parte a Secției de Etnografie și Artă Populară, care cuprinde ateliere și nuclee ocupaționale, la Muzeul Regiunii Porților de Fier.

S- a deschis publicului din Severin zilele trecute, printr-o expunere în care vechile meșteșuguri sunt exemplificate tinerilor și celor direct interesați de ocupații meșteșugărești, precum cele ale fierarilor, potcovarilor sau brutarilor care făceau pâinea în țest.

Colecția de la Muzeul Regiunii Porților de Fier ce s-a inaugurat recent „completează investițiile pe care Consiliul Județean Mehedinți le-a realizat la Muzeul Regiunii Porților de Fier!

Felicitări echipei Muzeului Regiunii Porților de Fier și doamnei manager, Doinița Chircu, pentru munca depusă!
Felicitări copiilor de la Ponoarele care au ales ca de ziua lor, să susțină un moment artistic frumos, la Muzeul Regiunii Porților de Fier și pentru faptul că duc mai departe tradițiile folclorile din zona de nord a județului Mehedinți!” a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

La eveniment au participat și prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf, parlamentarii PSD de Mehedinți, Liviu Mazilu, Alin Chirilă și Cornel Folescu, secretarul de stat, Bogdan Simcea.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentAnchetă explozivă marca Culisele Statului Paralel – Baronii locali care fac legea în politică, mână în mână cu interlopii și funcționarii publici
Articolul următorCulisele statului paralel | Povestea privatizărilor din România, după 1989 – De ce unele au eșuat. Condiții puse de stat