O TREIME DIN ȘCOLILE MEHEDINȚIULUI NU AU AUTORIZAȚIE SANITARĂ DE FUNCȚIONARE

Și Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți s-a aliniat scererii imperative a ministrului interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, de a realiza o raportare complexă cu privire la avizele sanitare și de incendiu pentru unitățile de învățământ! La nivelul județului Mehedinți, o treime din școli nu au autorizație sanitară, iar din 117 clădiri, doar 75 sunt în legalitate în ceea ce privește autorizația de la ISU.

Mihai Fifor, ministrul interimar al Afacerilor Interne, a cerut, recent, o situație cu toate unitățile școlare care nu deţin avize de la direcţiile de sănătate publică şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. O astfel de raportare a fost transmisă și de la Mehedinți.

„În ceea ce privește învățământul preuniversitar din Mehedinți, avem în subordine 110 unități cu personalitate juridică, iar acestea au, la rândul lor, un număr de 100 de unități subordonate. Practic, autorizațiile sanitare se acordă pe spații de funcționare și, astfel, din cele 427 de spații destinate educației, 269 dețin deja autorizație și 169 de spații nu dețin autorizație sanitară de funcționare. În principal, cele care nu dețin autorizații sunt din mediul rural și se datorează în special lipsei apei potabile”, a precizat prof. ALIN TOMOESCU, inspector școlar general al I.Ș.J. Mehedinți (foto).

În județul Mehedinți, doar 18 unități vor trece la construcția de toalete, deoarece sunt dotate în acest moment cu toalete în curte.

În ceea ce privește autorizarea ISU, împotriva incendiilor, dintre cele 117 clădiri, doar 75 sunt în legalitate.

Unitățile școlare care au depus documentația necesară pentru obținerea acestei autorizații, o vor primi, dacă lucrurile decurg normal, în maximum 3 – 4 săptămâni. Există situații în care s-au desfășurat cursuri, fără ca unitatea școlară să dețină o astfel de autorizație.

Articolul precedentPARCURILE DIN SEVERIN SUNT VANDALIZATE NOAPTEA
Articolul următorISU Mehedinţi scoate la concurs un post de bucătar