Salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%, a anunțat marți premierul Ludovic Orban, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de facebook a Guvernului.  

 
În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflaţiei, indicele de creştere a preţurilor de consum şi indicele de creştere a productivităţii, salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%, a declarat şeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a anunțat încă de săptămâna trecută că are în plan majorarea salariului minim pe economie, dar la vremea respectivă a declarat că procentul cu care va fi mărit va fi stabilit în baza unei analize de impact și după consultări cu patronatele şi sindicatele.

Tot săptămâna trecută, premierul a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în cadrul căreia s-au purtat discuții cu privire la proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariului minim.

Orban a spus că hotărârea de mărire a salariului minim ar trebui adoptată cel târziu până la finele lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, astfel încât mediul de afaceri să ştie din timp cu cât va creşte salariul minim.

Articolul precedentAu început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă la Turnu Severin
Articolul următorMinistrul Economiei anunță că rezolvă problema încălzirii în Drobeta Turnu Severin