Profesionalismul arătat de  întregul personal de intervenție, pompieri, echipaje medicale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, piloți și echipa aeromedicală, salvatori care își riscă de cele mai multe ori propria viață, în scopul salvării celorlalți, a dus astăzi la evitarea unui adevărat dezastru.

RESPECT, dragi salvatori!
Sunteti EROII noștri!
este mesajul Comitetului pentru situații de Urgență transmis echipajului de salvare care a intervenit astăzi în Năvodari.

Timp de aproximativ 3 ore pompierii salvatori din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situații de Urgență Județene s-au luptat cu focul, în vederea eliminării pericolului extinderii acestuia la vecinătăți. 

Totodată, prioritatea echipajelor  de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor și predarea acestora echipajelor medicale sosite la fața locului, pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Echipajul aeromedical, alături de piloți au transportat astăzi în siguranța 2 dintre victimele  care au suferit arsuri în urma exploziei.

Din păcate, în urma nefericitului eveniment petrecut astăzi, o persoană a decedat, fapt pentru care  adresăm condoleanțe familiei.

Misiunea complexă de astăzi este caracterizată printr-o coordonare integrată eficientă a mai multor efective de intervenție în situații de urgență, orientată negreșit în scopul salvării de vieți.

(Foto  ISU CONSTANTA)

Articolul precedentInspectoratul Teritorial de Muncă deschide o anchetă în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia
Articolul următorHoria Tecău, eliminat în turul doi la Wimbledon