Sute de alergători, amatori şi profesionişti, copii, părinţi și bunici au pornit sâmbătă în prima cursă de alergare stradală prin municipiul Drobeta Turnu Severin din acest an.

Organizatorii competiţiei i-au provocat pe participanţi să petreacă o zi în aer liber alături de cei dragi și în acelaşi timp să facă mişcare împreună.

Peste 400 de persoane s-au înscris sâmbătă la prima ediție a evenimentului sportiv „Crosul Severinului 2019”, organizat de Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Deşi vremea a fost capricioasă toată săptămâna, astăzi a fost prietenoasă cu particianții, care s-au aliniat la start cu speranţa că vor ocupa un loc pe podium.

Startul s-a dat la ora 10:30, din fața Palatului Culturii “Teodor Costescu”, a parcurs Bulevardul Dunării, trecând pe lângă Cetatea Medievală. Toți participanții înscriși au primit gratuit tricouri personalizate, iar la finalul cursei au fost medaliați.
Organizatorii spun că marele câştig e faptul că oamenii au început să facă tot mai des mişcare.

„Trebuie să spun că a fost un succes deosebit, frumos, la care nu mă așteptam, au fost participanți de toate vârstele de la 3 ani până la 80 de ani, a fost mult entuziasm. Încurajăm mişcarea și sper să înmulțim astfel de evenimente pentru că severinenii, și nu numai, sunt dornici de mișcare, dornici de a fi prezenți aici în mijlocul orașului. S-au acordat premii în bani, în produse, am încercat să-i premiem pe cei mai buni”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu, fost sportiv de performanță, dar și un susținător al sportului în general.

Printre cei care au alergat sâmbătă s-a numărat și viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan.

Au fost și familii întregi care s-au înscris în această competiție, semn că există o comunitate de alergători în municipiul de la Dunăre, o comunitate care este în creștere.

Articolul precedentȘi-a bătut tatăl în vârstă de 82 de ani
Articolul următorO adolescentă de 13 ani este dată dispărută