Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, numai în luna septembrie a acestui an, pentru stingerea a 91 incendii izbucnite la vegetaţie uscată, fiind afectate peste 400 ha de vegetaţie uscată şi mărăciniş. 12 dintre aceste incendii, care au izbucnit la vegetaţie uscată, s-au extins la vecinătăţi, producând pagube materiale. Din fericire, nu au existat victime.

Incendiile, care s-au extins la vecinătăţi, au cuprins atât vegetaţie uscată, cât şi 0,5 ha cultură de floarea soarelui, 6 ha teren cultivat cu lucernă, 0,25 ha plantaţie de stejar, 43 ml gard din lemn, 1 autoturism, 80 baloţi de lucernă şi 3 t de furaje.

Pompierii mehedinţeni au intervenit prompt, acţionând pentru stingerea incendiilor, cele mai multe fiind cauzate, cel mai probabil, ca urmare a neglijenţei cetăţenilor, a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incedniilor, dar şi ca urmare a incendierii cu intenţie a terenurilor.

În primele nouă luni, pompierii au acţionat la un număr de 303 incendii, dintre care 135 izbucnite la vegetaţie uscată.

Articolul precedentCOMPETIȚIE ACERBĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI: CINE FACE PRIMUL ȘEDINȚĂ DE ÎNDATĂ
Articolul următorPROPUNERE PENTRU ACORDAREA POST-MORTEM A TITLULUI DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL SEVERINULUI, LUI ILIE BALACI