COMPETIȚIE ACERBĂ LA CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI: CINE FACE PRIMUL ȘEDINȚĂ DE ÎNDATĂ

Coșmarul anual al furnizării de agent termic în municipiul Drobeta Turnu Severin și răcirea vremii scoate politicienii locali din monotonia cotidiană. Consilierii județeni ai PNL au inițiat o acțiune de convocare a unei ședințe de îndată, astăzi, 23 octombrie 2018. Intenția fusese anunțată cu o zi în urmă, în cadrul unei conferințe de presă și viza alocarea unei sume de bani pentru a ajuta municipalitatea din Severin să poată furniza agent termic. Drept replică, președintele CJ Mehedinți și al județenei PSD convoacă și el o ședință, tot de îndată, dar pentru 24 octombrie.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a luat act de solicitarea consilierilor liberali, transmisă către CJ Mehedinți, dar și de faptul că aleșii județeni ai PNL, în număr de 11, au venit la ședința convocată de ei și au așteptat să vină și colegii de la PSD. Într-un comunicat de presă, transmis imediat după acțiunea liberalilor, face precizarea că „acțiunea de convocare a unei ședințe de îndată, în care sunt menționate data și ora eventualei ședințe, nu îndeplinește condițiile legale de formă și fond, potrivit Legii 215/2001, Legea Administrației Publice Locale. Mai exact, potrivit articolului 94 din Legea 215/2001, consilierii îi pot solicita printr-o cerere președintelui CJ Mehedinți să întrunească o ședință de îndată, nu o pot, însă și convoca”.

„Că acțiunea liberalilor nu îndeplinește condițiile legii este confirmat și de faptul că la sediul CJ Mehedinți, astăzi, nu a fost convocat niciun alt consilier județean, ci au fost prezenți doar consilierii liberali”, se mai arată în comunicatul de presă.

Totuși, PSD s-a temut să rămână indiferent la acțiunea de imagine a PNL și în acestă dimineață președintele a dat dispoziție de convocare a consilierilor județeni într-o ședință de îndată, pentru ziua de 24 octombrie 2018, ora 14.00. Pe ordinea de zi este, însă, cu totul altceva decât ceea ce doreau liberalii, mai exact proiecte de hotărâre pentru continuarea  investițiilor derulate de CJ Mehedinți, cu fonduri europene.

Ca să nu rămână, totuși, cu startul furat, PSD își reafirmă interesul pentru încălzirea orașului: „Alimentarea cu energie termică a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost și este în continuare, o prioritate a președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Acest lucru reiese și din faptul că în cursul iernii 2017-2018, a inițiat proiecte de hotărâre pentru alocarea unor sume de bani importante Primăriei Drobeta Turnu Severin în vederea asigurării combustibilului pentru termoficare, ori de câte ori a fost nevoie”.

De fapt mizele pentru care concursul de inițiative amintit sunt foarte mici prin comparație cu sumele colosale necesare încălzirii în sistem centralizat a municipiului reședință de județ. Este vorba de alocări de maxim un milion de lei. În realitate, pentru a trece cu bine iarna, municipalitatea are nevoie de peste 100 de milioane de lei. În acest sens se solicită suma de 27.350.000 lei, din fondul de rezervă, pentru asigurarea combustibilului pentru încălzirea orașului și se fac demersuri pentru contractarea unui împrumut de încă 35 de milioane de lei.

Articolul precedentSpectacol pentru copii cu magicianul Lorenzo-Cristian
Articolul următorPeste 90 de incendii izbucnite la vegetaţie uscată în luna septembrie