PNL vine cu soluții pentru rezolvarea problemei încălzirii de la Severin! În județul Mehedinți se fac investiții masive.

Lipsa apei și a căldurii a fost ”inventată” în Mehedinți de administrațiile PSD, nu este doar marca social democraților care conduc Capitala României. Ani de zile severinenii au fost obligați, pe bani mulți irosiți, să îndure frigul, atunci când iernile erau cele mai grele. Cu toate acestea, primarul care nu a reușit să rezolve această problemă, mai vrea un nou mandat. Marius Screciu este cel care, deși avea teoretic de partea sa Guvernul PSD, plus promisiuni că va primi bani de la cel care a fost o dată o ”legendă” Liviu Dragnea, a fost aproape obligat de ai lui să ia un împrumut masiv pentru ca oamenii să nu înghețe de frig în case. Da, despre asta a fost vorba. 4 ani irosiți de administrațiile PSD din județul Mehedinți, un județ roșu și sărac. Însă ziua de 27 septembrie vine ca o eliberare din acest destin negru girat de PSD, de Aladin Georgescu – președintele CJ Mehedinți.  Investiții sau stagnare, PNL sau PSD. Este o alegere simplă, dar fundamentală pentru viața și viitorul nostru. Încă patru ani cu PSD la Mehedinți ar fi fatali. Avem de recuperat decalajele față de alte județe ale țării, unde administrațiile liberale s-au dovedit a fi modele de succes, declară echipa PNL Mehedinți, motivată de dorința de dezvoltare a zonei.

În ceea ce privește rezolvarea problemei încălzirii Severinului, Daniel Cîrjan, candidatul PNL la primăria Drobeta Turnu Severin, are susținerea ministrului Economiei Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu pentru a implementa o soluție viabilă.

”Ne ținem de cuvânt! Romgaz a înființat o sucursală la Severin. Se va finaliza extinderea rețelei de gaz în Drobeta Turnu Severin și, totodată, avem soluții pentru a rezolva și problema încălzirii și a apei calde. Societatea se va implica în proiectele  de  dezvoltare şi furnizare ale Mehedinți Gaz, respectiv în vederea dezvoltării proiectului ”Puncte termice pentru producerea de energie  termică”.

Drept urmare, severinenii vor putea alege: cei care vor vrea să își pună centrale de apartament o pot face, iar ceilalți vor putea opta pentru centralele de cartier”, a anunțat marți ministrul Energiei Virgil Popescu.

De asemenea, se vor face investiții și în județ, iar candidatul PNL la președinția CJ Mehedinți, Cristinel Pavel, va fi susținut de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

”Romgaz, prin sucursala de la Severin, se va implica în proiectul de dezvoltare al primei centrale de producere a energiei electrice, pe gaz și energie verde, de la Halânga. Direcțiile prioritare de investiții ale Romgaz sunt orientate către: Centrala Electrică prin integrarea producției de energie electrică din surse regenerabile (RES) cu producția de hidrogen, prin intermediul unei unități de producție energie electrică pe bază de gaze naturale (CCGT) de dimensiuni medii 200 MW la Tr. Severin – Halânga. Prin acest proiect se va transforma o sursă de poluare într-un generator de energie curată – 50 MW parc fotovoltaic.

Vor fi ecologizate 96 de hectare de teren contaminat (poluare cu pulberi din depozitul de zgură și cenușă), care afectează comunitățile limitrofe pe o rază de 50 de km.

Terenul va fi transformat într-un câmp de fotovoltaice, care va genera energie curată pentru comunitate.

Prin instalarea panourilor care vor produce 50 MW noi și curați vor fi generați peste 100 GWH generați pentru aproximativ 15.000 de gospodării”, a mai anunțat ministrul Virgil Popescu.
Candidatul PNL la președinția CJ Mehedinți, Cristinel Pavel, scoate în evidență faptul că prin proiectul de la Halânga se repară ce a distrus PSD.

”Noul Mehedinți înseamnă oportunități noi pentru județul nostru! Vom construi o nouă centrală de producere a energiei electrice pe gaze naturale, cu o capacitate de 200 MW.  După ce PSD a distrus Termocentrala de la Halânga, noi vom construi o centrală electrică nouă pe același amplasament”, a declarat Cristinel Pavel.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentOpriți de poliție, pentru că au condus după ce consumaseră băuturi alcoolice
Articolul următorRecord de infectări. 1767 de cazuri noi. Numărul îmbolnăvirilor din județe