Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, contestă numirea doctorului Constantin Păsărin în funcția de manager a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Prefectul atacă dispoziția de numire emisă de către Consiliului Județean, susținând că aceste numiri ar trebui făcute de către Ministerul Sănătății.

„Până acum, dispozițiile de numire a domnilor doctori Radu Iman și Constantin Păsărin au fost atacate în contencios administrativ (..)- președintele CJ.

Declarații prefect

„Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Gigi Georgescu, continuă să sfideze legea și să nu pună în aplicare Ordinul ministrului Sănătății din data de 3 iulie 2020, prin care a fost numit manager la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, pe perioada stării de alertă, dr. Victor Maliborschi.

Mai mult decât atât, Aladin Gigi Georgescu, a numit ilegal în funcția de manager al spitalului pe medicul Constantin Păsărin. Ordinul ministrului Sănătății are la bază dispozițiile art. 21 din OUG nr. 70/2020, unde se arată că Ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități.

Din acest motiv, în baza prerogativelor conferite de Constituția României și a Legii contenciosului administrativ, am atacat în instanță dispoziția președintelui Consiliului Județean Mehedinți de numire a medicului Constantin Păsărin în funcția de manager. Fac precizarea că până la soluționarea cauzei, actul atacat este suspendat de drept. 

Încă o dată atrag atenția, că atât Aladin Gigi Georgescu, cât și ceilalți membrii din conducerea spitalului sunt pasibili să intre sub incidența legii penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu sau, după caz, instigare la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.”

„Consiliul Județean Mehedinți va numi un nou manager pentru Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin” a declarat președintele CJ.

În județul Mehedinți, în prezent există 356 cazuri confirmate.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentLEGEA CARANTINEI | Ludovic Orban, după întâlnirea cu directorii DSP: ”Am stabilit măsuri IMEDIATE”
Articolul următorPremierul Ludovic Orban a anunțat, intensificarea tuturor măsurilor de control și prevenire a răspândirii pandemiei