PRIMAR MEHEDINȚEAN DESPRE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ: „CETĂȚENII CARE AU AVUT ACOLO SUINE, RESPECTIV PORCI, AM ÎNȚELES CĂ S-AU ÎMPUȘCAT”

Focarele de pestă porcină africană din comuna mehedințeană Gârla Mare, par să fie ținute sub control. Cel puțin așa dau asigurări autoritățile locale din Mehedinți. Ocupat, probabil, cu alte probleme mai importante decât pesta porcină africană, primarul comunei a descoperit că porcii și suinele sunt categorii total diferite și că… „s-au împușcat”. din audio nu se înțelege, totuși, cine a fost împușcat! (VIDEO)

După două focare serioase de pestă porcină africană în comuna pe care o păstorește, primarul din Gârla Mare, Dumitru Baicu are o explicație superbă cu privire la epidemia ce a dat buzna peste porcii oamenilor. În primul rând face distincție clară între porci și suine, după care își aduce aminte că porcii s-au împușcat.

Iată declarația: „Situația la Gârla Mare este în regulă, deci nu mai sunt mortalități, cele două focare s-au stins, cetățenii care au avut acolo suine, respectiv porci, am înțeles că s-au împușcat și s-au făcut toate demersurile pentru a nu se mai răspândi această boală, s-au îngropat…”

Două focare de pestă porcină africană descoperite, la un interval foarte scurt, peste 100 de porci au fost uciși și s-au luat măsuri drastice în zonă! Aceasta a fost atmosfera din ultimele două săptămâni în comuna Gârla Mare. Tot aici, lucrurile par să o fi luat razna, deoarece, pe de o parte, cei peste 50 de porci din primul focar aveau puțini proprietari cunoscuți și ceva mai mulți din umbră, iar pe de altă parte, al doilea prăpăd s-a produs în ograda viceprimarului.

Deocamdată alte suspiciuni de pestă porcină africană nu au mai fost semnalate în județul Mehedinți, dar având în vedere atât focarele stinse, cât și cele din județele vecine, județul rămâne sub cod roșu.

Articolul precedentZiua Mondială pentru Siguranța Pacientului (ZMSP) sărbătorită astăzi, 17 septembrie 2019
Articolul următorCÂINE SPÂNZURAT DE GARDUL UNUI CIMITIR DIN SEVERIN